RADE ŠERBEDŽIJA I ZAPADNI KOLODVOR

RADE ŠERBEDŽIJA I ZAPADNI KOLODVOR

PONOVO U MTS DVORANI! KONCERT RADETA ŠERBEDŽIJE I ZAPADNOG KOLODVORA 26. OKTOBRA
 
 
POSLE DVE GODINE NA ISTOM MESTU, EMOTIVNI NASTUP PRED BEOGRAĐANIMA POD NAZIVOM „ZBOG TEBE, ZBOG SEBE, ZBOG DRUGIH“
 
 
Glumačka legenda i vrsni umetnik Rade Šerbedžija nastupiće sa svojim orkestrom "Zapadni kolodvor" pred beogradskom publikom, 26. oktobra u mts Dvorani. Koncert pod nazivom „Zbog tebe, zbog sebe, zbog drugih“ biće održan posle dve godine na istom mestu, a podsećanja radi, Šerbedžija je u obnovljenoj kultnoj dvorani nastupio prvi put još 2018. godine, kada mu je gost na koncertu bio Damir Urban.
 
Kao i uvek, bez potrebe preteranog najavljivanja, očekuje se da će Šerbedžija sa Kolodvorom publici prirediti vrhunski muzički, ali i glumački doživljaj, sa izuzetnim interpretacijama.
 
Neprikosnoveni je miljenik publike, koja neraskidivo vezuje njegovu glumu i muziku i uživa u njegovim vanserijskim i uvek dozirano eksplozivnim i krajnje emotivnim nastupima. Zbog toga su njegovi koncerti poznati kao oni koji se pamte i na koje se publika rado vraća, iznova i iznova... Poznato je da se Šerbežijini nastupi završavaju uvek burnim i dirljivim rastancima sa auditorijumom, a potom se dugo pamte.
 
Ovaj veliki umetnik rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu. Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu, Ričardu trećem) i počinje da dobija uloge u filmovima.
Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi,U registraturi, Užička republika,Variola vera,Banović Strahinja,Una,Život je lep,Pre kiše i mnogi drugi). Film "Oslobođenje Skoplja" je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija.
 
Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je brojne zbirke pesama i snimio  zavidan broj muzičkih albuma,kako studijskih tako i live izdanja. Neki od najpoznatijih su: Ne daj se Ines,Ponekad dolazim,ponekad odlazim,Orihi orihi,Imam pjesmu za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.
 
Ulaznice za koncert  na blagajni mts Dvorane i na mtsdvorana.rs

Vreme Projekcija

subota, 26. oktobar