ILDA ŠAULIĆ

ILDA ŠAULIĆ

Posle spektakla održanog pre nekoliko godina u amfiteatru Topčiderac, na kome je obeležila deset godina karijere, Ilda Šaulić vraća se na veliku scenu koncertom 10. Oktobra, u kultnoj MTS dvorani, na kome će prirediti još jedan događaj za pamćenje i doneti u Beograd po ko zna koji put eleganciju, uz dozu nostalgije i duh mediteranskih festivala.

Sve ovo začiniće brojnim hitovima koji su obeležili njen život, a od kojih su mnogi već postali evergrin domaće muzike, ali i jedinstvenom energijom i emocijom po kojima je poznata i zbog kojih je poslednjih godina postala jedna od najtraženijih pevačica na ovim prostorima. Za svaki Ildin koncert uvek se traži karta više, a oni koji su imali priliku da je slušaju uživo postaju redovni posetioci njenih nastupa.

Tokom svih godina karijere Ilda je pomerala granice u muzičkoj i video produkciji, ali i u ponašanju pokazavši da je i u vreme opšte devalvacije moralnih normi, na javnoj sceni moguće graditi karijeru dostojanstveno, bez skandala i postala je jedan od repera prema kojima se ravnaju postupci ostatka javne scene.

Nastupila je na desetinama besplatnih i humanitarnih koncerata, bila specijalni gost svome ocu Šabanu Šauliću na koncertima u Centru „Sava“, „Štark Areni“ kao i gost „Leksington bandu“ na koncertima na stadionu Voždovac i u „Štark Areni“, Nedi Ukraden na dva koncerta u MTS dvorani, ali ono što je najbitnije je da je svojim ponašanjem u poslu dala primer mladim generacijama pevača.
Za sav ovaj rad dobila je brojna priznanja u regionu, a pesme poput Stani dušo da te ispratim, Volim te, Obećao si, Sad bih znala kako da te čuvam, Duh u mojoj sobi, Promaja, potvrdile su je kao pravu naslednicu svog oca, koji je za života proglašen kraljem narodne muzike.

Njemu je i posvetila svoj poslednji muzički projekat Tvoji tragovi, moji koraci, koji predstavlja njen omaž najvećem pevaču u istoriji domaće muzike, a u sklopu ove muzičke misije dala je novo ruho nekima od njegovih velikih hitova.

Vreme Projekcija

četvrtak, 10. oktobar